ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΓΝΩΣΕΩΝ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Σύμφωνα με το νόμο 4036/2012 (ΦΕΚ Α΄8), μετά την 26η Νοεμβρίου 2015 η λιανική πώληση γεωργικών φαρμάκων για επαγγελματική χρήση γίνεται εφόσον εξασφαλισθεί ότι η χρήση τους γίνεται από πρόσωπο ή υπό την επίβλεψη προσώπου, στο οποίο έχει χορηγηθεί πιστοποιητικό επαρκούς γνώσης των θεμάτων ορθολογικής χρήσης των γεωργικών φαρμάκων. Υποχρέωση απόκτησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων έχει αυτός στο όνομα του οποίου εκδίδονται τα παραστατικά προμήθειας των φυτοπροστατευτικών προϊόντων ή μέλος της οικογένειας του ως επιβλέπων τη χρήση των φυτοπροστατευτικών προϊόντων.

Θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε ότι τίθεται σε εφαρμογή η ψηφιακή υπηρεσία για τις εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων. Κατά τη διαδικασία των εξετάσεων οι υποψήφιοι θα κληθούν να απαντήσουν μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής σε 50 ερωτήσεις και για την χορήγηση του πιστοποιητικού απαιτείται η σωστή απάντηση σε 35 από τις ερωτήσεις αυτές. Στη ιστοσελίδα http://ppp-usercert.minagric.gr/ είναι διαθέσιμη δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή με τις ερωτήσεις των εξετάσεων. Η παρακολούθηση του προγράμματος κατάρτισης δεν είναι υποχρεωτική.

Το ΚΕΚ ΔΥΝΑΜΙΚΗ είναι πιστοποιημένο εξεταστικό κέντρο καθώς και φορέας παροχής κατάρτισης, εγκεκριμένος από τη Διεύθυνση Προστασίας Φυτικής Παραγωγής του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας .

Τέλη συμμετοχής

  • Το παράβολο για την εξέταση είναι 50€ .
  • Το κόστος συμμετοχής στις εξετάσεις είναι 20€.
  • Για την προαιρετική παρακολούθηση του εκπαιδευτικού προγράμματος κατάρτισης έως 5 ώρες το κόστος είναι κόστος 20€.

Εγγραφές καθημερινά στα γραφεία μας Ηρώων Πολυτεχνείου 229.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ως Παρασκευή 8:00 – 16:00
Αρμόδια πρόσωπα: Παρασκευή Σαΐτη
Τηλ: 2410 579608

Εκδήλωση ενδιαφέροντος
Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα

Έπωνυμο *:
Όνομα *:
Τηλ. για συννενόηση*:
e-mail *:
Ημερομηνία Γέννησης:
Εκπαιδευτικό Επίπεδο:
Πόλη:

* Υποχρεωτικά πεδία

Τα στοιχεία της παραπάνω αίτησης θα αποσταλούν με e-mail στο ΚΕΚ ΔΥΝΑΜΙΚΗ και θα επικοινωνήσουμε το συντομότερο μαζί σας.